Copyright © 2014 - 2019 by "Graafs Kazemattenmuseum"  ·  All Rights reserved
Contact:
Mars en Wythdijk
Grave
Postadres:
Graafs Kazematten Museum
p/a St.Elisabethstraat 10 A (De Hampoort)
5361 HK Grave
Captain Louis A.Hauptfleisch:

Louis Hauptfleisch kwam in 1941 bij het leger als 2e luitenant en klom uiteindelijk op tot de rang van kapitein. Kapitein Hauptfleisch werd de Adjudant-officier (S-1) voor het hele 504th Parachute Infantry Regiment, waardoor hij in nauw contact kwam met generaal James Gavin.

Operatie Market Garden,

Tijdens zijn sprong op 17 september 1944 crashte kapitein Hauptfleish door het dak van een huis nabij de Dropzone te Overasselt. Met slechts lichte verwondingen had hij zelfs tijd om een ​​foto te maken van het ongelukkige dak.

Toen in 1985 het Airborne-monument in Overasselt werd onthuld, bezocht de Kapitein het huis opnieuw en liet hij zich fotograferen met het gezin dat op dat moment in dat huis woonde.

De Waal oversteek,

Hauptfleish zei dat zijn eigen persoonlijke herinneringen waren dat hoewel hij Generaal Gavin eerder bevelen had zien geven, er bij deze gelegenheid niet het gebruikelijke enthousiasme was.

Hauptfleish weet niet of Gavin misschien moe was, maar Hauptflaeish ontdekte een duidelijke onwil en een gevoel van ongenoegen.
Gavin suggereerde of verklaarde niet dat Generaal Frederick Browning de orders voor de rivieroversteek had gegeven, maar Hauptfleish dacht dat dit het geval moest zijn geweest. Hij vroeg ​​zich ook af of er destijds enige wrijving was tussen de Britten en de Amerikanen zoals vaak het geval was.

Het was voor het regiment geen geheim dat de Britten bij Arnhem in moeilijkheden zaten en dat baarde hen grote zorgen. Veel van de Britten waren vrienden van hen uit eerdere reizen in Anzio en terug naar huis in Engeland.

Kapitein Louis A. Hauptfleish werd 88 jaar oud en stierf in 2006.

Foto's:

Kapitein Louis A. Hauptfleish
Het ongelukkige dak 1944
Het ongelukkige dak 1985
De heer en mevrouw Hauptfleish en de heer en mevrouw Jacobs 1985.