Historie
De naam Cider White is ontleent aan het feit dat vlak na de bevrijding van de stad Grave een commandopost werd ingericht onder het stadhuis genaamd “Cider White CP”. Deze commandopost stond onder leiding van Majoor Wellens van het 82nd 504 PIR.

Doel CP Cider White
Het kampement in Grave, genaamd “Cider White CP”, was bedoeld als basis voor re-enactors die de 82nd Airborne divisie uitbeelden, uiteraard met alles wat erbij hoort.

Op het kampement lieten we de geschiedenis van de hele Tweede Wereldoorlog zien. Dat wil zeggen dat er 4 onderdelen te zien waren:
Ieder sub kamp leverde een bijdrage aan het educatieve programma dat ook hiervandaan werd ondersteund. De ondersteuning bestond uit een lespakket, ondersteuning op scholen met rijdend materieel, ondersteuning op het kampement middels displays.
In tegenstelling tot OMG2014 werd nu dus ook vanuit Grave het educatieve programma uitgerold en ondersteund.

Cider White CP herdenkt Operatie Market Garden 1944

14 t/m 22 september 2019 was Kamp Cider White CP geopend voor publiek.
Een unieke kijk terug in de tijd. We schrijven 1944. Op 17 september van dat jaar geeft het geallieerde opperbevel het startsein voor "Operatie Market Garden" wat zou moeten leiden tot de bevrijding van Nederland en een snelle doorstoot naar het hart van Duitsland.

Cider White CP was een dynamisch kamp. Op het hoogtepunt verbleven meer dan 100 re-eanctors op het kamp. Dagelijks voerden de re-enactors patrouilles uit met als hoogtepunten de Waalcrossing bij Nijmegen en het Cider White CP event in Grave.

Dit alles samen met de historische locatie, de beide brugkazematten, alle vrijwilligers
en het steeds in grote getalen aanwezige enthousiaste publiek maakte Cider White CP
tot een enorm succes!
Copyright © 2014 - 2019 by "Graafs Kazemattenmuseum"  ·  All Rights reserved
Mobilisatie
Bezetting
Verzet
Bevrijding
Contact:
Mars en Wythdijk
Grave
Postadres:
Graafs Kazematten Museum
p/a St.Elisabethstraat 10 A (De Hampoort)
5361 HK Grave