De Facebookpagina van het Graafs Kazemattenmuseum. Het laatste nieuws, verhalen van vroeger en nu.
Onze grote broer, het Stadsmuseum Grave. De geschiedenis van stad en streek wordt zowel aantrekkelijk gepresenteerd als overgedragen in de vorm van lezingen, bijeenkomsten en andere manifestaties.
Op weg naar de bevrijding van Europa is er in Groesbeek en omgeving hevig gevochten. Eerst tijdens operatie Market Garden in september 1944 en later bij operatie Veritable in februari 1945.

Wij willen dit stukje lokale (wereld)geschiedenis levend houden en tastbaar maken, zodat het voor de toekomstige generaties niet verloren gaat.
Zoals u uit onze naam kunt opmaken, verhuren wij uniformen voor film, theater en de reclamewereld. De projecten die wij doen zijn vooral maatwerk. Kijk gerust even rond op onze site voor een impressie, maar aarzel niet contact met ons op te nemen als u een vraag heeft.
MARS is een multiperiode reenactment vereniging. Dat wil zeggen dat de vereniging opgedeeld is in zogenaamde werkgroepen die elk een periode uit de geschiedenis tot leven brengen.
Informatie en achtergrond over de uitbeelding van het 17th Armoured Engineer Battalion. Uitleg over de rol van de Armored Engineers in het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog, de capaciteiten, de organisatiestructuur en de essentiële personeels- en uitrustingsvereisten van de missie voor deze eenheid.
Een scherpe analyse van de opdracht wordt door ons verwerkt in een grafisch product. Dat kan eenhuisstijl, boek, jaarverslag, digitaal of een ruimtelijk object zijn.
Grateful Generation Tours is een initiatief dat 10 mei 2015 van start is gegaan. Als enige in Groesbeek rijden we met geïnteresseerden in operatie Market Garden in een Willys MB Jeep naar historische plekken in Groesbeek en omgeving (gemeente Berg en Dal).
Welkom in Escharen,

In het digitaal plakboek van het  'Esters Heem'  In 1997 verscheen het boekwerk: 'Escharen terug in de tijd', in het kader van de actie "Werk aan de kerk". Dit naslagwerk beschrijft gedetailleerd de geschiedenis van het dorp Escharen. Op deze website wordt hier regelmatig naar verwezen en deze katernen kunt u hier tevens downloaden.
Popular Patch is your source for military patches and military unit patches. Many of our patches are hard to find WWII and Vietnam War military insignias.  Our customers are often surprised to find their specific unit, ship, squadron, or station patches going all the way back to WWI.
Christer Bergström, geb. 1958, geniet een internationale reputatie als een ervaren expert in de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft meer dan twintig veelgeprezen boeken over dit onderwerp gepubliceerd.
75 personal life changing
war stories.
De geschiedenis van de in de dertiger jaren van de twintigste eeuw gebouwde kazematten op de westelijke Maasoever tussen Katwijk en Oeffelt.
© 2014 - 2022 by "Graafs Kazemattenmuseum"  ·  All Rights reserved | VOS Productions