Historie
De naam Cider White is ontleend aan het feit dat vlak na de bevrijding van de stad Grave een commandopost werd ingericht onder het stadhuis genaamd “Cider White”. Deze commandopost stond onder leiding van Majoor Wellens van het 82nd 504 PIR.

Doel CP Cider White
Het kampement in Grave, genaamd “Cider White CP”, is bedoeld als basis voor re-enactors die het 82nd AB uitbeelden, uiteraard met alles wat erbij hoort.

Op het kampement willen we de geschiedenis van de hele 2e wereldoorlog laten zien. Dat wil zeggen dat er 4 onderdelen te zien zullen zijn:
Ieder subkamp levert een bijdrage aan het educatieve programma dat ook hiervandaan wordt ondersteund. De ondersteuning bestaat uit een lespakket, ondersteuning op scholen met rijdend materieel (tegen een redelijke vergoeding), ondersteuning op het kampement middels displays.
In tegenstelling tot OMG2014 wordt nu dus ook vanuit Grave het educatieve programma uitgerold en ondersteund.

Lokale ondersteuning voor activiteiten kan ook vanuit Cider White CP worden verzorgd. Het is niet de bedoeling dat re-enactors de hele dag op het kamp blijven, maar er ook op uit trekken, bijvoorbeeld op verzoek van gemeentes of andere organisaties. Verzoeken voor ondersteuning vanuit Cider White CP kunt u richten aan gkm@graafsmuseum.nl
Cider White CP herdenkt Operatie Market Garden 1944

14 t/m 22 september 2019 is Kamp Cider White CP geopend voor publiek.
Een unieke kijk terug in de tijd. We schrijven 1944. Op 17 september van dat jaar geeft het geallieerde opperbevel het startsein voor "Operatie Market Garden" wat zou moeten leiden tot de bevrijding van Nederland en een snelle doorstoot naar het hart van Duitsland.

Tijdens de herdenkingsweek kunt u alles van dichtbij meemaken. Meer dan honderd re-enactors zullen uitbeelden hoe het leven van de soldaat en de gewone man er uit zag in die dagen gesteund door vele voertuigen en zelfs vliegtuigen waar parachutisten uit zullen springen.
Kamp Cider White CP vindt u in Grave bij de brug over de Maas in en rond het Graafs Kazemattenmuseum.
Copyright © 2014 - 2019 by "Graafs Kazemattenmuseum"  ·  All Rights reserved
Mobilistatie
Bezetting
Verzet
Bevrijding
Contact:
Mars en Wythdijk
Grave
Postadres:
Graafs Kazematten Museum
p/a St.Elisabethstraat 10 A (De Hampoort)
5361 HK Grave